Hangzhou Rebon Ormari Co, Ltd

Hangzhou Rebon Ormari Co, Ltd je jedan od najprofesionalnijih proizvođača kuhinjskih ormara u Kini,

Dom > Novosti > Sadržaj
Kako postaviti kuhinjske ormare
- Dec 10, 2018 -

1. Ormar pravog oblika: svi električni uređaji i ormari su postavljeni duž zida, a rad se izvodi u ravnoj liniji. Ovaj kompaktan i efikasan uski dizajn kuhinje pogodan je za male i srednje obitelji ili kućice u kojima u isto vrijeme u kuhinji radi samo jedna osoba. Ako ovaj dizajn koristite u velikoj kuhinji, može doći do prevelike udaljenosti između različitih funkcija. Razmislite o korišćenju dvostrukih ormara ili dodavanju ormara od zida do zida kako biste povećali prostor na zidu.


2.L-oblika ormari ne izgledaju samo više od jednog kuta, korištenje ovog kabineta na prijelazu, može dodati puno zabave u kuhinji život, kako bi se postigla mnogo novih značajki. To je praktičan dizajn kuhinje i najčešći dizajn kuhinje, idealan za male prostore. Podjelom radnog prostora između zidova koji su spojeni na obje strane na ovaj način može se dobiti idealan radni trokut. Peći, sudoperi, dezinfekcijski ormari i frižideri, sa radnim površinama između svake radne stanice kako bi se spriječilo izlijevanje i prenatrpanost.

lacquer modular kitchen cabinets wholesale


3.U-ormari u pravilu zahtijevaju veću kuhinju. U-obliku ormari su također najpraktičniji za korištenje. Ormari u obliku slova U lako su dostupni za svaku stavku, što maksimalno koristi prostor za kuvanje i skladištenje. Oba mogu lako raditi u kuhinji u isto vrijeme. Ali kuhinja u obliku slova U pogodna je samo za velike kuhinje. Izbegavajte skretanje radnih površina tako da oba mogu da rade udobno u isto vreme bez sudara. Držite najmanje 120 cm između dva suprotna ormara kako biste osigurali odgovarajući prostor.

Dok god prostor dozvoljava, mislim da svaki vlasnik želi U-oblik kabineta. U kuhinji, ormari u obliku slova U imaju bolju praktičnost i estetiku. Zbog raznolikosti promjena, postoji veća potražnja za dizajnom U-oblika ormara. U dizajnu, ormari u obliku slova U uglavnom slijede sljedeće principe. Primjeri kabineta u obliku slova U izgrađeni su kako bi se postigla prva obrada particija, a različite funkcije kuhinje su ...

U-oblika ormari, povećano skladištenje. Želite li uživati u interakciji sa svojom porodicom tokom procesa kuhanja i uhvatiti korak s najnovijim trendovima u kuhinji? Zar nije moguće u našoj maloj kuhinji? Prostor za izazove stvara konfuziju za nas, pretvarajući usku kuhinju i čineći kuhinju intimnom, čineći je pogodnim i zabavnim mestom za uživanje.

u shaped solid wood kitchen cabinet amercian style

4.Prilični ormari, ostrvo kabineta odnosi se na zasebnu radnu površinu odvojenu od kabineta. Otok kabineta je pogodan samo za otvorene kuhinje. Najveću ulogu u modernoj dekoraciji ima odvajanje kuhinje od drugih prostora.

wood grain melamine modern kitchen cabinet


Ostrvski ormari imaju više radnih ploča i prostora za odlaganje više ljudi koji rade u kuhinji u isto vrijeme. Ako je potrebno, na kuhinjsko ostrvo može se postaviti i sudoper ili pećnica / peć. Pre nego što odlučite, proverite da li je moguće spojiti cevi, kola i ventilacione otvore na poklopcu otvora kabineta i osigurati da postoji radna površina između peći i sudopera.

5. ormari u dva oblika, također poznati kao hodnici, su dva reda radnih i skladišnih prostora duž suprotnih zidova. Ako je priprema hrane u središtu kuhinjskog rada, onda je ovaj dizajn veliki plus. Kuhinja u hodniku ne zahtijeva puno prostora, a na kraju kuhinje se nalaze vrata ili prozori.

Treba obratiti pažnju na dizajn, razmak između dva reda suprotnih ormarića treba da bude najmanje 120cm kako bi se osiguralo da ima dovoljno prostora za otvaranje vrata ormara. Za uski prostor, jedna strana može odabrati ormar dubine 60 cm, a druga strana dubinu od 35 cm.